Деревенский чай

Рецепты, советы, знахарские секреты, лечение травами, тайны нетрадиционной медицины ...

Модератор: lu4ik_l

Re: Деревенский чай

Сообщение Юля2 » 23 май 2015, 15:47

Ага вот и я попробовала сено сеном, да не обидится тот щедрый человек, который мне его прислал.
Аватар пользователя
Юля2
 

Re: Деревенский чай

Сообщение mama » 23 май 2015, 15:58

Юля Ірина стільки написала про ферментацію що тут нічого не додаси. Я теж пробувала різні методи які знайшла в інтернеті чи почула десь і вибрала для себе зручний спосіб. Зацікавить розкажу.
Щодо смаження чаю на сковороді то це НЕПРАВИЛЬНО!!!
Іван-чай не можна смажити це не той тип трав. Вбиваються всі вітміни і активні речовини.
Аватар пользователя
mama
 

Re: Деревенский чай

Сообщение Юля2 » 23 май 2015, 16:22

mama писал(а):Юля Ірина стільки написала про ферментацію що тут нічого не додаси. Я теж пробувала різні методи які знайшла в інтернеті чи почула десь і вибрала для себе зручний спосіб. Зацікавить розкажу.
Щодо смаження чаю на сковороді то це НЕПРАВИЛЬНО!!!
Іван-чай не можна смажити це не той тип трав. Вбиваються всі вітміни і активні речовини.

Конечно интересно, я столько лет мечтала попробовать Иван чай, и вот я его попробовала и меня ждало такое разочарование, напишите пожалуйста, как делаете именно вы, еще очень интересно в каких областях у нас на Украине он растет?
Аватар пользователя
Юля2
 

Re: Деревенский чай

Сообщение mama » 24 май 2015, 09:51

Я ферментую дуже просто. Набиваю в банку листя і цвіт іван-чая так щоб там не було повітря. Прямо пресую кулачком. Зверхуу кришка звичайна. Загортаю чимось темним можно кульком чорним і на сонце на дня 2-3. А далі відкриваємо і дивимося який вигляд має трава і головне запах. Ірина в останній статті описувала який запах має бути. Коли все готово виймаєте з банки і тут увага! Траву слуд висушити швидко. Я для цього розкладаю тоненьким шарам в ящички пластикоі і ставлю на гору. Там све швидко сохне. Перевертаю декілька разів і потім складаю в 10 л. Відра пластмасові з кришкою. Так у мене зберігеється він навіть до цього часу. І з счасом він стаю смачніший і крепший.
Аватар пользователя
mama
 

Re: Деревенский чай

Сообщение mama » 24 май 2015, 09:55

Перечитала і аж сором скільки помилок поки набрала. Вибачайте.
Ще хотіла додати. До іван-чаю можна додати інші трави. Я пробувала листя яблуні, ожини було дуже смачно
Аватар пользователя
mama
 

Re: Деревенский чай

Сообщение Jorjina » 24 май 2015, 10:06

Света,обязательно попробую как Вы.А то ходим все вокруг него и никак не сподобимся заготовит в виде чая.
Собираем и сушим,как обычно.Для фитотерапии.Йван-чай сам по себе-универсальная домашняя аптечка.
Сушка на сковородке....не вопрос...но как выдержать стабильную температуру (40гр)...это он перегнул, согласна.А выше -температура денатурации энзимов ...и все.Солома.
Кто борется может проиграть, кто нет - уже проиграл.
Si vis раcеm, para bellum. Qui desiderat pacem, praeparet bellum.
Аватар пользователя
Jorjina
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 466
Зарегистрирован: 24 авг 2013, 17:21
Вид фермерской деятельности: Карликовые козы(камерунские,нигерийские),птица,кролики,червяки..
Имя: Ирина
Место проживания: Киев/Борисполь
Пункты репутации: 398
ДоверенныйДоверенный

Re: Деревенский чай

Сообщение ВалерийЩ » 24 май 2015, 20:38

Lisa писал(а):Конечно интересно, я столько лет мечтала попробовать Иван чай, и вот я его попробовала и меня ждало такое разочарование


Уви, і не тільки вас. :(
Та це поправиме, останній спосіб заготовки мені найбільш до вподоби, тож спробую ще й так.
ВалерийЩ
Фермер
Фермер
 
Сообщений: 181
Зарегистрирован: 12 фев 2015, 21:09
Вид фермерской деятельности: растериеводство, животноводство
Имя: Валерий
Место проживания: Черниговская обл
Пункты репутации: 100
Проверенный

Re: Деревенский чай

Сообщение ВалерийЩ » 24 май 2015, 20:43

mama писал(а): Зверху кришка звичайна.
розкладаю тоненьким шарам в ящички пластикоі і ставлю на гору.


Уточніть, будь ласка.
Звичайна кришка - це яка?
На гору - це куди? Хоч і догадуюсь, що на горище, та ще може й під металевий дах.
У мене там віники з кропиви за два дні висихають повністю.
ВалерийЩ
Фермер
Фермер
 
Сообщений: 181
Зарегистрирован: 12 фев 2015, 21:09
Вид фермерской деятельности: растериеводство, животноводство
Имя: Валерий
Место проживания: Черниговская обл
Пункты репутации: 100
Проверенный

Re: Деревенский чай

Сообщение mama » 25 май 2015, 17:38

Валерій кришка капронова не залізна. На гору це на горище. Можна і під металевий дах тільки не під сонце.
Аватар пользователя
mama
 

Re: Деревенский чай

Сообщение ВалерийЩ » 25 май 2015, 20:28

mama писал(а):Валерій кришка капронова не залізна. На гору це на горище. Можна і під металевий дах тільки не під сонце.


Дякую, зрозумів.

Ходив сьогодні до лісу, саме час збирати молоде листя.
Доки ще нема квітконосів.
ВалерийЩ
Фермер
Фермер
 
Сообщений: 181
Зарегистрирован: 12 фев 2015, 21:09
Вид фермерской деятельности: растериеводство, животноводство
Имя: Валерий
Место проживания: Черниговская обл
Пункты репутации: 100
Проверенный

Пред.След.

Вернуться в Деревенское здоровье и наши рецепты долголетия

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot], Egvel, Google [Bot], svitlana, vinichenco, Yandex [Bot]