Легарт Датский

Кормление гусей, содержание гусей, выведение гусят, инкубация и другие примудрости

Re: Легарт Датский

Сообщение Diti » 17 окт 2017, 16:59

Так, жиру дуже багато. Відро точно буде. Будуть відділяти разом з шкірою. Сьогодні будуть пробувати по Вашим рекомендаціям "правильно" розділяти. Бо в холодильник не засунем.
Diti
Фермер
Фермер
 
Сообщений: 117
Зарегистрирован: 21 фев 2016, 13:41
Вид фермерской деятельности: агроном
Имя: Дмитро
Место проживания: Київ
Пункты репутации: 171
Проверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Грета » 17 окт 2017, 18:15

На один холодець брали кілька каркасів+ лапки. Тьощі - кілерші для суглобів буде корисно, та і іншим теж. Можна акулячий хрящ, а можна і гусячі лапки.
Ніжки і крила морозили цілими. Жир на шкурі можна на м'ясорубці перекрутити, буде швидше топитися. Збираєте витоплений по мірі плавлення в окрему кастрюльку, щоб не пережарювався, а коли все витопили нагріти докипіння, але не кип'ятити. Можна закатати залізною кришкою, тримати в темноті. А ще забула. Жир з кишок витоплювати окремо від того що з сальнику. І перетоплювати свіжим, не тримати на другий день.
3³Кістки в морозилці старіють швидко, а мясо -ні .
Грета
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 784
Зарегистрирован: 15 дек 2016, 19:38
Вид фермерской деятельности: Гуси, куры , индейки
Имя: Грета
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 269
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Lily » 17 окт 2017, 18:58

Грета,а можно и тушенку сделать.Мы то привыкли кушать свежее,что не очень выгодно .
Родственники морозят целыми тушками(оборачивают пищевой пленкой),говорят не стареет.
Аватар пользователя
Lily
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 363
Зарегистрирован: 03 янв 2017, 17:40
Вид фермерской деятельности: птицеводство,кролиководство
Имя: Лилия
Место проживания: Полесье
Пункты репутации: 262
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Notanda » 17 окт 2017, 19:14

Ми минулого року з 14 гусей мали 19 літрових баночок жиру - всю зиму споживали. Набагато корисніше, ніж сучасна олія.
І у випічку, і котлети жарити...Тільки заради того жиру і завели знову гусей в цьому році.
М'ясо м'ясом, а гусячий жир - йому немає рівних.
Notanda
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 586
Зарегистрирован: 13 дек 2015, 23:53
Вид фермерской деятельности: Птицеводство
Имя: Юлия
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 210
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Грета » 17 окт 2017, 19:36

Lily писал(а):Грета,а можно и тушенку сделать.Мы то привыкли кушать свежее,что не очень выгодно .
Родственники морозят целыми тушками(оборачивают пищевой пленкой),говорят не стареет.

Цілими тушками , треба мати гігантські морозилки. Тушонку можна, але в нас, наприклад ,погано іде. Гуся, того що на мясо, після нового року нема сенсу тримати- сильно схудне.
Грета
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 784
Зарегистрирован: 15 дек 2016, 19:38
Вид фермерской деятельности: Гуси, куры , индейки
Имя: Грета
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 269
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Грета » 17 окт 2017, 19:40

Notanda писал(а):Ми минулого року з 14 гусей мали 19 літрових баночок жиру - всю зиму споживали. Набагато корисніше, ніж сучасна олія.
І у випічку, і котлети жарити...Тільки заради того жиру і завели знову гусей в цьому році.
М'ясо м'ясом, а гусячий жир - йому немає рівних.
він по собівартості недешевий, але в кого проблеми з печінкою - підшлунковою жарене на ньому можуть вживати. До речі , як ваші гуси?
Грета
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 784
Зарегистрирован: 15 дек 2016, 19:38
Вид фермерской деятельности: Гуси, куры , индейки
Имя: Грета
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 269
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Notanda » 17 окт 2017, 20:38

Грета, а у нас тушонка із гуся шикарно йде, якщо вибирати баночку, то рука просувається вглиб ряду - там де гусяча тушонка, а не куряча. Я раніше взагалі не сприймала тушонку, їли тільки свіже, аж на другий рік свого господарства до нас дійшло, що своя домашня тушонка - це зовсім не те, із чим асоціюється тушонка із радянського минулого. Ми кістки гусячі рубали і в окремі банки закручували на борщі - чудово йде. Минулого року тушонку в банках варили, цього року вже дуже виручає автоклав.

Грета, Ваші-наші гуси чудово, їм дай волю, вони б весь день у русі були. Але їх бояться інші птахи, то на годівлю мусимо закривати, а як поїдять - випускаємо. Є окремі екземпляри, що ледве пересуваються, такі невелички танчики. А є пару піджарих (не худих, але саме без великого надлишку між ногами, вони є трохи рухливіше). Мусили одного зарізати у 2,5 міс - чиста вага із шиєю, але без нутрощів - 3,8 кг.
Notanda
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 586
Зарегистрирован: 13 дек 2015, 23:53
Вид фермерской деятельности: Птицеводство
Имя: Юлия
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 210
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Грета » 17 окт 2017, 23:15

Молодці. Гарно годуєте. А на годівлю якраз і не треба щоб гасали багато.
Тушонки не робимо, бо мулька в мене - боюсь ботулізму, через те відкриту тушонку пережарюю... А ще часом банки бомблять через мікротріщини в гумці, або розколюються при стерилізації. Шкода ж тоді як. Коротше , ми цього гарно робити не вміємо.
Грета
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 784
Зарегистрирован: 15 дек 2016, 19:38
Вид фермерской деятельности: Гуси, куры , индейки
Имя: Грета
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 269
ПроверенныйПроверенный

Re: Легарт Датский

Сообщение люда2016 » 18 окт 2017, 07:46

А у меня в этом году с гусями просто невезуха , сейчас режим ( нет возможности больше держать) не особо подходящее время но так получилось. Мелкие , покупали на рынке сборную ( чисто белые , серые и бело серые) понимаю , что явно своих мешанных продавали .Жаль потраченного времени и корма , но что есть то есть . Муж успокаивает говорит , всеравно своё вкуснее , то понятно , но обидно прям до слез.
люда2016
Общительный фермер
Общительный фермер
 
Сообщений: 2088
Зарегистрирован: 06 фев 2016, 11:54
Вид фермерской деятельности: Птицеводство
Имя: Люда
Место проживания: Украина
Пункты репутации: 819
ПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенный

Re: Легарт Датский

Сообщение Грета » 18 окт 2017, 08:26

Ви від нас далеко, а так могли б завести наших по весні .
Грета
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 784
Зарегистрирован: 15 дек 2016, 19:38
Вид фермерской деятельности: Гуси, куры , индейки
Имя: Грета
Место проживания: Киев
Пункты репутации: 269
ПроверенныйПроверенный

Пред.След.

Вернуться в Гуси

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot], Google [Bot], serega UA, Simba, Yahoo [Bot], Yandex [Bot], ЮрийС