Господарство "Казубська коза"

(книги, статьи, полезные советы)

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Марина » 22 дек 2014, 18:08

Жалко Олег . А то я хотела выклянчить у них рецептик .
Живу бедно … Сыр с плесенью , вино старое , машина без крыши , телефон без кнопок …..


Заходите в гости Тишковское подворье ...

Изображение
Аватар пользователя
Марина
козовод :)
козовод :)
 
Сообщений: 7876
Зарегистрирован: 02 июн 2013, 12:47
Вид фермерской деятельности: Козоводство , птицеводство и многое другое
Имя: Марина
Место проживания: Харьков
Пункты репутации: 3521
ПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенный

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Олег--- » 22 дек 2014, 18:11

Я можу написати їм на фейсбуці(польську мову більш-менш знаю). Але сумніваюсь, що вини відкриють свої секрети... ну але "Попытка не пытка" :)
Олег---
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 823
Зарегистрирован: 11 ноя 2014, 20:45
Вид фермерской деятельности: -
Имя: -
Место проживания: -

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Марина » 22 дек 2014, 18:14

Олег , пожалуйста , скажи что для братской Украины и его замечательного сельского народа и от нашего форума ! Личный привет !
Живу бедно … Сыр с плесенью , вино старое , машина без крыши , телефон без кнопок …..


Заходите в гости Тишковское подворье ...

Изображение
Аватар пользователя
Марина
козовод :)
козовод :)
 
Сообщений: 7876
Зарегистрирован: 02 июн 2013, 12:47
Вид фермерской деятельности: Козоводство , птицеводство и многое другое
Имя: Марина
Место проживания: Харьков
Пункты репутации: 3521
ПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенный

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Олег--- » 23 дек 2014, 22:32

Марина, написал им - жду ответа.

Як і обіцяв - трохи інформації про господарство(я її трохи скоротив і узагальнив, щоб не писати цілі статті:

От що вони пишуть про себе: "Ми виробляємо справжній сир з молока від наших кіз з маленької домашньої ферми.
Наші сири продукт, створений з пристрастю і наше серце - любить те, що ми робимо.
Tел.533-495-488

Це мале сімейне господарство засноване у 2008 році в Кашубсьму регіоні(області, місцевості). Починалося з семи кіз. Зараз тут проживае(утримується) 40 дійних кіз, три племінних козла і кілька десятків козенят і молодих тварин різного віку.
Господарство виготовляє сири традиційним способом. Тому кіз доять тільки вручну(!!!!!! :-o )без використання доїльних апаратів. Сири виготовляють з сирого молока без пастеризації :-o та кипятіння для того щоб зберегти традиційний смак та аромат.
Господарство постійний учасник різноманітних кулінарних шоу та фестивалів. Сири з цього маленького господарства куштували навіть деякі лідери Польщі та ЄС.. (І це при тому що сири з сирого, видоїного вручну в особистому господарстві молока...Жах.. як таке може бути!!! :-o :shout: )

Основні продукти цього господарства:
"Козяча рура", кисломолочний-сичужний сир (він виграв золоту медаль на Міжнародному ярмарку в Познані в 2012 році)
"Kozidymek" копчений(просто димлений) на диму з вільхи (посів 1 місце на Національному фестивалі сиру в Лідзбарке в 2011 році, Слоу Фуд Польща(напевно якась організація по контролю за якістю) рекомендує)
"П'яна Коза" дозріває в wytłoczynach nalewkowych(якийсь вузько спеціальний термін - не знаю як перекласти) (в 2013 році нагороджений медаллю "смаки регіонів" у Познані на Міжнародному ярмарку)
"Knopek" -. пухнастий вершковий сир в чашці
"Бабуся Коза "- Подібний до попереднього але з різними приправами. Обидва ці сири визрівають як йогуртові культури (хм... я так розумію що це якісь мякі йогуртоподібні сири типу маскарпоне).
Виготовляють також інші сорти сирів, в тому числі і тривалого терміну дозрівання.

Сири продають на території Польщі, а також в Словаччину та Німеччину...
Олег---
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 823
Зарегистрирован: 11 ноя 2014, 20:45
Вид фермерской деятельности: -
Имя: -
Место проживания: -

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Марина » 23 дек 2014, 22:36

-privetstvie- -privetstvie- -privetstvie- -privetstvie- -privetstvie- Спасибо Олежка большое !!!! Будем ждать !!


"П'яна Коза"- это сыр вымоченный в вине ;)
Живу бедно … Сыр с плесенью , вино старое , машина без крыши , телефон без кнопок …..


Заходите в гости Тишковское подворье ...

Изображение
Аватар пользователя
Марина
козовод :)
козовод :)
 
Сообщений: 7876
Зарегистрирован: 02 июн 2013, 12:47
Вид фермерской деятельности: Козоводство , птицеводство и многое другое
Имя: Марина
Место проживания: Харьков
Пункты репутации: 3521
ПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенный

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Вадик 2013 » 23 дек 2014, 23:04

А какие породы коз содержаться на ферме, а то я по фото не пойму...
Скромный Царь

"Делай то, что хочешь. Делай то, что считаешь правильным. Тебя все равно будут осуждать до конца жизни"
Аватар пользователя
Вадик 2013
Почётный фермер
Почётный фермер
 
Сообщений: 9779
Зарегистрирован: 05 июн 2013, 21:07
Откуда: Украина, Днепропетровск
Вид фермерской деятельности: Козоводство, птицеводство, свиноводство, кролиководство, КРС...
Имя: Вадим
Место проживания: Днепропетровск
Пункты репутации: 2587
ПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенныйПовышенный

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Олег--- » 23 дек 2014, 23:09

Я незнаю - там у них не написано... мне так кажется, что обычные беспородные.
Олег---
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 823
Зарегистрирован: 11 ноя 2014, 20:45
Вид фермерской деятельности: -
Имя: -
Место проживания: -

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение pavlo » 23 дек 2014, 23:51

маленька поправка не казубська а кашубська від на зви місцевості - Кашуби. витлочини налевкове - це жмих котрий залишився після віджиму ягоди що іде на наливки, вино. цей жмих багатий на ферменти, винні дріжді і продовжує бродити, дуже люблять поїдати сусідські гуси, опісля вже не гелгочуть до вечора. в воєводстві Бялостоцкім там війт закоханий в птицю (індики, курчаки, фазани, ...) але одного разу хтось йому підкинув ідею про козу, так матеріал замовляв з франції, чим там закінчилось не знаю, тому що поїхав. але поляки люблять до себе спроваджувати з закордону всякі технології. тіж самі коні Гуцули. в україні не найдеш а в Бескидах вони катають туристів.
pavlo
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 396
Зарегистрирован: 20 апр 2014, 11:33
Откуда: м. Львів
Вид фермерской деятельности: початківець
Имя: павло
Место проживания: львів
Пункты репутации: 227
ПроверенныйПроверенный

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Олег--- » 23 дек 2014, 23:56

pavlo писал(а):. але поляки люблять до себе спроваджувати з закордону всякі технології. тіж самі коні Гуцули. в україні не найдеш а в Бескидах вони катають туристів.

А ми боїмося всього нового як вогню ...мертві крнсерватори і що з цим поробиш.
А коні гуцули у нас є - в Карпатах бачив такі як ковбойські з білими плямами...(якщо то про них мова).
Олег---
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 823
Зарегистрирован: 11 ноя 2014, 20:45
Вид фермерской деятельности: -
Имя: -
Место проживания: -

Re: Господарство "Казубська коза"

Сообщение Олег--- » 24 дек 2014, 19:45

olga79 писал(а):
Марина писал(а): Какая разница, где уснуть держась за козьи титьки - здесь или там - они ведь одинаковые :unknw:

Вот ето реально понравилось ;) Есть тут доля правды.
А вообще ету тему создал не для агитацыи или доказывания чего либо кому либо. Просто знаю что на форуме много козоводов и подумал что им будет интересно посмотреть фото. Но если кто то считает тему "камнем в свой город" ... ну то нето уже ваши проблеми.Можете плеваться желчью сколько угодно.
Лично я коз не переношу...ни их звуков, ни запаха ни мяса ни молока ни тем более "ароматных" сиров.

Если поляк отпишет скину сюда в тему еще и рецепты - а дело ваше делать ексклюзивные интересные сыры или и дальше здавать молоко скупщикам за копейки.

 вставлено админом
[quote=="admin"]Тепер відносно Казубськой кози і польського досвіду.
Картинка приваблива.
Олег, а не могли б Ви детальніше розпитати фермерів як, коли і з чого починали. Який стартовий капітал знадобився, де узяли гроші на будівництво, перевлаштування, на рекламу або воно поступове саме заробилося? Хочеться знати усю історію розвитку від першої кози до фірмового магазину.
У мене мрія мати своє стадо кіз, сирний підвальчик і робити високоякісні сири на замовлення. Т.к. здоров'я особливого не маю, хотілося б знати і секрети які полегшують труд.[/quote]


Олеся. я запитаю у нього, якщо він вийде на контакт.А на рахунок стартового капіталу - у них там вигідні кредити для с/г, податкові пільги і хороші дотації, але ще детальніше спробую запитати.
Знаю що у Закарпатській області десь є аналогічне господарство де виготовляють такі самі гарні сири тільки овечі.Власник корінний чи то угорець чи австрієць. Спробую зараз пошукати і скинути ще звідти фото, якщо знайду.

Ой "до пана Олега" та ну... я аж почервонів... просто Олега достатньо :blush:
Последний раз редактировалось admin 24 дек 2014, 20:59, всего редактировалось 1 раз.
Причина: вставила цитату чтобы не потерялся смысл (часть темы пенесена)
Олег---
Добрый фермер
Добрый фермер
 
Сообщений: 823
Зарегистрирован: 11 ноя 2014, 20:45
Вид фермерской деятельности: -
Имя: -
Место проживания: -

Пред.След.

Вернуться в База знаний

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot], Google [Bot], MailRu [Bot], Tristan De Luna, Yahoo [Bot], Yandex [Bot], индикатор, Татьянаа

cron